A 21. század adta lehetőségeit kihasználva a lehető legmodernebb technikával könnyű rádió, illetve robot távirányítású merevszárnyas repülőgépeket használunk.

Robotrepülőgépeink segítségével, előre meghatározott útvonalon, azonos távolságonként kellő átfedéssel, georeferált fényképeket készítünk a kívánt területről, melyeknek abszolút pontossága 5 cm-en belüli. Az elkészült fényképeket az irodában, nagyteljesítményű számítógépek segítségével kiértékeljük, és végeredményben, nagy (akár 2-cm-es) pontosságú Ortofotó mozaikot képzünk.Az egyszerű fel és leszállás miatt, a kívánt területek minden esetben könnyedén elérhetőek, a fényképezett terület rugalmasan alakítható.
Az üzemeltetési és fenntartási költségek lényegesen alacsonyabbak a hagyományos nagygépes technológiánál, melynek következtében a felvételezés költsége meglehetősen kedvezőbb, ugyanakkor akár több négyzetkilométeres területek is gyorsan és hatékonyan felvételezhetők. Tekintettel arra, hogy az alkalmazott repülőgépeink alacsonyabb magasságon üzemelnek, mint a pilóta vezette társaik, ennek következtében a felvételek minősége könnyen meghaladja a hagyományos légifelvételekét, így kisebb területeken, kevés számú felvétel is gazdaságosan elkészíthető